Κανονικό Στοιχείο

Το πιο απλό στοιχείο είναι το κανονικό στοιχείο.

Αποτελείται απο μεταλλικό σκελετό και είναι αμφίπλευρα επενδεδυμένο με δύο μοριοσανίδες υψηλής πυκνότητας (HDF) με δυνατότητα βαφής ή επένδυση με μελαμίνη ή καπλαμά, ανάλογα με τις απαιτήσεις του έργου.

Εναλλακτικά μπορεί να διαθέτει και άνοιγμα για υαλοπίνακες.

Στοιχείο Πόρτας

Η θύρα διέλευσης, που είναι προαιρετική, μονόφυλλη ή δίφυλλη, είναι ενσωματωμένη σε ένα πανέλο (ή δύο σε περίπτωση δίφυλλης) και κινείται και αποθηκεύεται μαζί με αυτό. Περιλαμβάνονται κλειδαριά και χειρολαβές χωνευτές ώστε να μην εξέχουν από την επιφάνεια του πανέλου. Το φύλλο της θύρας περιφερειακά έχει προφίλ αλουμινίου τομής διπλού “Ζ” και μανδαλώνει στο αμέσως επόμενο πανέλο. Το κάθε θυρόφυλλο περιλαμβάνει και πέλμα που εκτονώνεται κατά το κλείσιμο πάνω στο δάπεδο, για την επίτευξη ηχομόνωσης.

Η θύρα μπορεί να περιλαμβάνει (προαιρετικά) και μηχανισμό πανικού για τις περιπτώσεις που το απαιτεί η ασφάλεια του χώρου.

Τηλεσκοπικό Στοιχείο

Το τελικό σφράγισμα του κινητού τοίχου γίνεται με το τελευταίο πανέλο που είναι τηλεσκοπικό κατά την οριζόντια έννοια. Η εκτόνωση των πελμάτων και η σφράγιση του τηλεσκοπικού πανέλου, που απαιτούνται για την ηχομόνωση και τη μηχανική σταθερότητα, γίνεται με τη χρήση ειδικής μανιβέλας.

Στην ηλεκτροκίνητη σφράγιση, η εκτόνωση των πελμάτων και η σφράγιση του τηλεσκοπικού γίνονται αυτομάτως με την άρμοση των προφίλ αλουμινίου μεταξύ των.

Ελάτε να μελετήσουμε το δικό σας έργο

Άμεση & άρτια εκπόνηση μελέτης εφαρμογής χωρίς καμία υποχρέωση