Τεχνική
Περιγραφή

Πλαίσιο από μεταλλικούς συνδέσμους ειδικής κατασκευής που επιτρέπουν τη προσαρμογή των προφίλ από ανοδιωμένο αλουμίνιο (κοίλο–κυρτό). Στο πλαίσιο προσαρμόζονται, αμφίπλευρα, μοριοσανίδες πάχους 19mm με επικάλυψη μελαμίνης, καπλαμά, ή άλλων υλικών αναλόγως των προδιαγραφών της μελέτης. Οι διατομές των προφίλ αλουμινίου είναι έτσι σχεδιασμένες ώστε να επιτρέπουν την σε βάθος διείσδυση του κυρτού μέσα στο κοίλο. Τα ειδικά ελαστικά προφίλ που βρίσκονται μέσα στο κοίλο προφίλ, ενισχύουν την ηχομονωτική στεγάνωση της σύνδεσης των πανέλων.

Στο εσωτερικό του πανέλου υπάρχουν ειδικοί κοχλιωτοί μηχανισμοί που επιτρέπουν την εκτόνωση πελμάτων προς τον οδηγό και προς το δάπεδο, αντιστοίχως, και εξασφαλίζουν την ηχητική στεγάνωση και τη μηχανική σταθεροποίηση του πανέλου.

Η ανάρτηση του κάθε πανέλου γίνεται σε ένα ή δύο σημεία, με ειδικά ένσφαιρα ράουλα που κυλίονται μέσα σε οδηγό από αλουμίνιο η χάλυβα, αναλόγως του ύψους και του βάρους του πανέλου. Οι οδηγοί μπορεί να είναι από ανοδιωμένο η λακαριστό (λευκό) προφίλ αλουμινίου (85Χ100mm) ή από γαλβανισμένο χάλυβα κατάλληλης διατομής (98Χ66mm ή 140X80mm ή 110Χ90mm).

Η αποθήκευση των πανέλων, όταν οι χώροι ενοποιούνται, γίνεται σε ένα σημείο, αναλόγως του σχήματος και των ειδικών απαιτήσεων των αιθουσών. Επιλέγεται η λύση που εξυπηρετεί καλύτερα τη λειτουργία του χώρου.

Η θύρα διέλευσης, που είναι προαιρετική, μονόφυλλη ή δίφυλλη, είναι ενσωματωμένη σε ένα πανέλο (ή δύο σε περίπτωση δίφυλλης) και κινείται και αποθηκεύεται μαζί με αυτό. Περιλαμβάνονται κλειδαριά και χειρολαβές χωνευτές ώστε να μην εξέχουν από την επιφάνεια του πανέλου. Το φύλλο της θύρας περιφερειακά έχει προφίλ αλουμινίου τομής διπλού “Ζ” και μανδαλώνει στο αμέσως επόμενο πανέλο. Το κάθε θυρόφυλλο περιλαμβάνει και πέλμα που εκτονώνεται κατά το κλείσιμο πάνω στο δάπεδο, για την επίτευξη ηχομόνωσης. Η θύρα μπορεί να περιλαμβάνει (προαιρετικά) και μηχανισμό πανικού για τις περιπτώσεις που το απαιτεί η ασφάλεια του χώρου.

Το τελικό σφράγισμα του κινητού τοίχου γίνεται με το τελευταίο πανέλο που είναι τηλεσκοπικό κατά την οριζόντια έννοια. Η εκτόνωση των πελμάτων και η σφράγιση του τηλεσκοπικού πανέλου, που απαιτούνται για την ηχομόνωση και τη μηχανική σταθερότητα, γίνεται με τη χρήση ειδικής μανιβέλας. Στην ηλεκτροκίνητη σφράγιση, η εκτόνωση των πελμάτων και η σφράγιση του τηλεσκοπικού γίνονται αυτομάτως με την άρμοση των προφίλ αλουμινίου μεταξύ των.

Τρόποι Αποθήκευσης

Ελάτε να μελετήσουμε το δικό σας έργο

Άμεση & άρτια εκπόνηση μελέτης εφαρμογής χωρίς καμία υποχρέωση